Här hittar ni bokningssidan till Camp Brazil, Träna Mera och Knatteskolan m.m
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till FK BROMMA
Välkomnar alla, utvecklar alla!

Välkommen till FK Bromma P15 (2015) hemsida!

Välkommen önskar lagkompisarna och ledarna i P15 (pojkar 2015).  Det blir två träningsdagar - onsdagar och fredagar som tidigare, där vi uppleva fotbollens glädje och gemenskap.

 

Då vi är över 20 barn så finns två träningsgrupper P15 - "svart" och "grön" för att alla ska få speltid på matcher. Träningsschemat för säsongen 2024 är nu fastställt och börjar gälla från 11:e mars och när grupperna börjar spela bestäms av lagen tränare, träningar, matcher, miniturneringar, cuper mm syns sedan i FK Bromma kalender. Se vilken grupp ditt barn tränar i och kallelse sker via SportAdmin för respektive grupp.

 

Onsdagar

16:55 samling, 17:00-18:00 träningen, tränare Jill, Ansu, Erik, Torbjörn

16:00 - 17:00, P15 har del av plan (ej organiserad träning) och komma tidigare, en möjlighet att komma dit och ha kul på vallen, spela minimatcher mm. tillsammans med andra.   

 

Fredagar

15:55 samling, 16:00-17:00 träningen, tränare Jill, Ansu, Erik, Torbjörn

 

2024 (onsdag). Träningen börjar med samling och uppvärmning, stretching där några av barnen får träna på att visa och instruera övningarna till hela gruppen. Under tiden förbereder övriga ledare teknikträningen för våra barn och sedan avslutar vid med matchlika situationer där alla barn får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultat är underordnad roll, de ska ha roligt med sin idrott och vi ledare hjälper till att se matchen som ett inlärningstillfälle för alla barnen.

 

2024 (fredag). Dagen är till för barn som vill börja träna en extra dag och idrotta på sina egna villkor. Ledarna kommer anpassa innehållet utifrån hur många barn som deltar och utvecklingsnivå i gruppen. 

 

Träning Målsättningen är att alla ska utvecklas idrottsligt utifrån sina egna förutsättningar, samt få ett livslångt fotbollsintresse, och få uppleva glädje och gemenskap.

Som ledare vet vi att barnen har olika aktiviteter och vill uppmuntra barnen att även vara aktiv i andra idrotter för att utveckla olika färdigheter som unga, därför är onsdagen är huvudträningsdag och sedan mjukstartar vi med fredagen som blir en extra dag för att erbjuda en allsidig fotbollsträning för våra barn.

 

Målsättningarna med barn fotbollen är att:

 • Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
 • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
 • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik, introducera dem i olika träningssituationen och prova på att ge instruktioner till andra barn i fotbollslaget.
 • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
 • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar. Alla barn mognar olika och i olika åldrar.
 • Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

 

Rutiner. Som förälder kan du bidra till att utveckla barnens rutiner samt att träningar ska bli så givande som möjligt. Därför vill vi naturligtvis att ni pratar om nedan rutiner:

 • Kom på utsatt tid till träningen, minst 5 minuter före, så man inte upptar tiden från andra barn och ledare vid samlingen.
 • Har du frågor, kritik eller krav på förändring, tas upp med ledare efter att barnen har tränat klar. Då finns det tid att i lugn och ro samtala, inför träningen fokuserar vi oss på barnen.
 • Se till att du har med dig rätt utrustning såsom kläder, skor och benskydd finns tillgängligt etc. vid varje tillfälle. Benskydd är ett måste för att få delta i träningen av försäkringsskäl.
 • Vattenflaska, ta med det till träningen.
 • Tänk på att barnen måste säga till ledarna om det behöver gå av planen av någon anledning och inga "egna" vattenpauser. Barnen har vattenpaus "samtidigt" och ledarna säger till när det är vattenpaus så inte träningen störs för andra barn eller ledarna. 
 • Du, eller förälder, svara på meddelande om barnet kommer eller har förhindrad att delta. Det hjälper oss att planera träningen.
 • Visa alltid hänsyn till andra lag och håll dig på avstånd från planen tills din träningstid börjar.
 • Tänk på att ”som man tränar spelar man”. Gör alltså alltid ditt bästa även på träning.
 • Heja alltid på föreningens spelare, både i ditt egna lag och i andra FK Brommas lag, såväl i med som motgång.
 • Kom till planen i tid innan träningen är slut, det är alltid trevligt när föräldrar uppmuntrar alla spelare i laget, inte bara ditt eget barn. 
 • Tänker på att alltid använda ett vårdat språk vid sidan av planen. 
 • Lyssna på ledarna och inget olämplig uppträdande, det är lagkompisar. 
 • Inte låter sitt barn träna vid sjukdom. Detta gäller speciellt vid förkylningar och feber. Låt ditt barn vila tills hon/han är helt friskt.

Träningskläder. Det finns profilkläder med FK Bromma tryck som du når via klubbens hemsida (webbshop) och ibland får vi frågan, vilken storlek. Besök gärna stadium i Vällingby eller Bromma Blocks så finns kläderna utan FK Bromma tryck att prova. 

 

Medlemsavgift: Betalar den årliga medlemsavgiften för ert barn skickas ut i början av mars för befintliga spelare. Har du inte fått inbetalningskort skickat till dig, nämn det på träning för ledarna efter träningen och skicka ett mail till FK Bromma. 

 

Vår- och höstträning. Vi spela så fort vädret tillåter i april och under hösten kommer vi spela så länge vädret och fotbollsplanen tillåter. Det är lite kallt med bara shorts och en korttröja på planen. Det är bra att tänka på vilka kläder som passar för fotbollsträningen, att ha med lite varmare kläder med sig i ryggsäcken och/eller tänka på att ibland så är det blöta ute (regnar), om barnet börjar frysa för det är kallt eller regnar lätt, så är det bra att det har en möjlighet att ta på sig lite varmare kläder.

 

Är du osäker på kläderna, stanna kvar på träningen och titta vad andra barn har på sig.

 

Vart sker träningen. Vi håller till på Södra Ängby BP, intill Islandstorgets tunnelbana (gröna linjen). Och det finns en P-plats i anslutning till fotbollsplanen. 

 

Är du intresserad av att spela med oss:  Anmälan till P15 görs via ovan knapp "Intresseanmälan till P15", intresseanmälan går centralt via FK Bromma till tränarna.

 • Till dig som förälder: Vill du vara med? Maila kansli@fkbromma.se eller kontakta någon av oss ledare. 
 • Intresseanmälan Allt görs centralt via SportAdmin, se intresseanmälan längst upp (nytt 2024).
 • Förtur.  FK Bromma är en förening och vill du engagera dig i barnen utveckling, bli ledare i P15 eller hjälp till inom FK Bromma. Förtur tillämpas för ledares barn och det går att anmäla "ledarintresse"! i samband med anmälan. Som del av P15 ledare, kan du hjälpa till som "extra tränare", "Materialförvaltare, dvs en person som tar hand om sportutrustning", du behöver inte ha erfarenheter av fotboll för att kunna bidra till P15 gruppen, det kan vara ekonomisk sinnad och hjälpa till med lagkassan eller hjälpa till inför/under fotbollsmatcher mm. Som "extra tränare" kompletterar du övriga ledare och ungdomsledare på fotbollsplanen, samtidigt som du deltar i ditt barn intresse :-).    

Cafét P15 FK Bromma. I maj är det kaffe verksamhet, varje lagföräldrar hjälper till att stötta P15 genom att bemanna klubb kaféet en (1) helg, det brukar vara följande tider på fredag, 16:30 – 21:00, Lördag 09:30 – 17:00, Söndagen 08:30 – 17:00. P15 återkommer mer när mer information kommer. 

 

Ur café verksamheten får P15 pengar till matcher, utrustning mm 

P15 upplägg 2024 för matcher och cup
2024-04-21 20:42

Nu har vi kommit igång för fullt med matcher och P15 kommer ha cirka 16–20 matcher per spelare innan sommaruppehållet. Antalet matcher beror på hur många anmälda spelare det är till cuperna och hur många matcher p15 får där. Vi är nu anmälda till 3 cuper.

 

Inom P15 kommer vi under säsongen 2024 variera våra lag så att våra spelare kan spela med olika lagkompisar. För att de skall hitta varandra på planen och bli samspelta kommer vi oftast köra samma lag i 4 veckor för att sedan växla några spelare mellan lagen.  Inom 5-mannaspel är inte serierna nivåindelade, exempelvis S:t Eriks-cupen som P15 spelar nu.  Senare under säsongen kommer vi göra någon cup och träningsmatcher med nivåbaserade lag.

 

Hälsningar P15 ledarna

P15 Bromma Caféschema 2024
2024-04-21 20:08

Hej Alla föräldrar!

 

Förra året blev det ett bra tillskott i lagkassan för P15, då vi bemannade Bromma Café en helg. I år tror har vi fått möjlighet att tjäna in mer till lagkassan när vi bemannar den under helgen samt bakar (& såklart bokar vi in bra vädret). 

 

P15 har fått helgen 14-16 juni, det är helgen efter skolavslutningen.  Och veckan innan Camp Brazil, som börjar måndag 17 jun 2024 till torsdag 20 jun 2024. Och nu pågår en planering och samordning av kallelse, aktiviteter mm till denna helg. 

 

Hälsningar P15 

 

FK Bromma föreningskläder!
2024-04-21 20:03

Hej! Om man vill beställa kläder via stadium.se med FK Bromma tryck så kan man göra det via nedan länk.

https://www.stadium.se/foreningar/1766776

 

Glöm inte bort att stötta föreningen genom Stöd din förening. Logga in för att välja den förening som just du vill stödja. Vi ger 3% extra bonus till din valda förening på allt du handlar, utöver din egna bonus som du också får på alla dina köp. 

https://www.stadium.se/teamsales

 

Intresseanmälan P15 - 2024
2024-04-01 16:26

Är du intresserad av att spela med oss:  Anmälan till P15 görs via ovan knapp "Intresseanmälan till P15", intresseanmälan går centralt via FK Bromma till tränarna och det är viktigt att använda funktionen så alla uppgifter blir registrerade rätt från början. 

 

SportAdmin - Föreningens bästa vän

 • Till dig som förälder: Vill du vara med? Maila kansli@fkbromma.se eller kontakta någon av oss ledare. 
 • Intresseanmälan Allt görs centralt via SportAdmin, se intresseanmälan längst upp (nytt 2024).
 • Förtur.  FK Bromma är en förening och vill du engagera dig i barnen utveckling, bli ledare i P15 eller hjälp till inom FK Bromma. Förtur tillämpas för ledares barn och det går att anmäla "ledarintresse"! i samband med anmälan. Som del av P15 ledare, kan du hjälpa till som "extra tränare", "Materialförvaltare, dvs en person som tar hand om sportutrustning", du behöver inte ha erfarenheter av fotboll för att kunna bidra till P15 gruppen, det kan vara ekonomisk sinnad och hjälpa till med lagkassan eller hjälpa till inför/under fotbollsmatcher mm. Som "extra tränare" kompletterar du övriga ledare och ungdomsledare på fotbollsplanen, samtidigt som du deltar i ditt barn intresse :-).    

Tränarna i P15 återkommer till dig som vill provträna. Till dig som förälder, för att det ska ske ett bra mottagande så kan du tyvärr inte komma till planen och provträna. Du får gärna komma ned och titta på träningen efter samtal med tränarna,  har du inte fått en återkoppling på din intresseanmälan, maila kansli@fkbromma.se eller kontakta någon av oss ledare, Vi är också föräldrar med andra uppgifter och ibland hinner vi inte med om det är flera aktiviteter igång.  

 

Tack på förhand, ledarna P15

Föräldramöte och info P15
2024-03-22 10:09

Hej Alla föräldrar,

Den 27 mars hade P15 föräldramöte i Klubbhuset, det var kul att så många föräldrar kunde delta och att klubben ordförande hade möjlighet delta på mötet. 


Vi gick igenom hur träning och matcher är tänkta för säsongen och hur vi skall kunna erbjuda riktigt kul och utvecklande fotboll för alla killarna i laget.  Ordförande berätta om verksamheten i FK Bromma och vad de ser är viktigt, samt rutiner man bör gå igenom med sina barn och föräldraansvar.  

 

Stort tack till alla föräldrar som deltog och det som också ställde upp att hjälpa till med arbete runt lagkassan mm  

 

//Ansu, Dominic, Jill, Erik, Marko, Elin och Tobbe

Stötta FK Brommas Hjärta
En insamling för FK Bromma
Swisha ditt bidrag till FK Brommas Hjärta. Tillsammans för våra barn och ungdomar och ett bättre Bromma!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
WEBSHOP
Sponsorer
Stötta föreningen